Për rezervimin e fushës kontaktoni: 0692305487 ose 0684076312
Jemi të hapur çdo ditë të javës, ora 09:00 - 21:00!

A e dini se? Disa “fun facts” për lojën Paintball

Loja e parë e paintball u zhvillua në disa pyje afër Sutton, New Hampshire më 27 qershor 1981.

Bob Gurnsey, një pronar i një dyqani skish, shkroi rregullat për lojën e parë. Loja e parë paintball nuk kishte ekipe. Në ndeshjen e parë çdo njeri luante vetëm për vete. Katër stacione flamuri u vendosën në 80 hektarë pyje. Objektivi i lojës ishte që lojtari të tërhiqte një flamur nga secili prej katër stacioneve të flamurit pa u qëlluar. Në ndeshjen e parë garuan 12 lojtarë. Në 1982, fusha e parë komerciale e paintball-it u krijua nga Gumsey në New Hampshire dhe që atëherë është zhvilluar në një sport ekstrem dhe industri miliona dollarëshe.

Fituesi i ndeshjes së parë nuk gjuajti asnjëherë.

Ritchie White, një pylltar nga New Hampshire, fitoi ndeshjen pa gjuajtur asnjë top paintballi. Ai arriti të depërtonte fshehurazi nëpër pyll pa u parë nga asnjë prej kundërshtarëve të tij. 

Ngjarja më e madhe e paintball-it kishte mbi 4000 lojtarë.

Ka disa debate se kush e ka realizuar ngjarjen më të madhe të paintball-it, të paktën dy ngjarje kanë pretenduar pjesëmarrjen e më shumë se 4,000 lojtarëve të paintball-it. Këto ngjarje janë Oklahoma D-Day në Wyandotte, dhe loja ION e Skirmish Paintball në Jim Thorpe.

Topat e bojës në Paintball nuk janë të përbërë nga boja.

Në fakt janë bërë nga kapsula xhelatine të mbushura me material të tretshëm në ujë, jo toksik dhe të biodegradueshëm.

Armët paintball mund të gjuajnë deri në 15 topa paintball në sekondë.

Topat e bojës mund të udhëtojnë deri në shpejtësi deri në 322 kkm/ore dhe të arrijnë distanca mbi 45 metra. Arma e parë automatike e paintball u bë nga Tippmann në 1989 dhe u quajt SMG-60.

Paintball luhet në më shumë se 100 vende në gjashtë kontinente.

Formatet dhe rregullat e lojës Paintball ndryshojnë nga kapja e flamurit dhe eliminimi i lojtarëve deri te mbrojtja e zonave specifike. Por një rregull mbetet gjithmonë i njëjtë – mos u godit!

Lojërat mund të zgjasin nga vetëm disa sekonda në orë, deri në disa ditë në lojërat me skenar.

Loja më e gjatë pa ndalesë e paintball zgjati nga 5 nëntori 2015 deri më 6 nëntor 2015.

Anthony Kelly mban një rekord botëror Guinness duke kapur 11 topa boje të pandërprera, në dy minuta, ndërsa i kishte sytë të lidhur. 

Scroll to top